Makina me Qera Rinas Albania

Pavarësisht nëse jeni duke udhëtuar për biznes apo kënaqësi, një makinë me qira në Rinas është një mënyrë e mirë për të lëvizur nëpër qytet. Qyteti është relativisht i vogël, kështu që është e lehtë të gjesh një zyrë me qira dhe të vendosësh. Ka disa kompani nga të cilat mund të zgjidhni dhe nuk duhet ta keni problem të gjeni një automjet të përshtatshëm. Ekziston gjithashtu një gamë e mirë e llojeve të automjeteve që i përshtaten nevojave tuaja, nga makinat kompakte deri te SUV-të me madhësi të plotë.

Tarifa e anulimit

Nëse jeni duke u përgatitur të merrni me qira një makinë në Rinas, Shqipëri apo gjetkë, duhet të kontrolloni politikën e anulimit të kompanisë suaj të zgjedhur me qira përpara se të rezervoni. Mund të ndryshojë në varësi të llojit të rezervimit që bëni, makinës që dëshironi të merrni me qira dhe vendndodhjes së agjencisë me qira.

Ka shumë kompani të ndryshme të marrjes me qira të makina me qera rinas, dhe kushtet dhe veçoritë e secilës do të ndryshojnë. Për shembull, ju mund të jeni në gjendje të paguani për makinën tuaj me para në dorë në vend të një karte krediti, ose të paguani një tarifë shtesë për shoferë shtesë.

Ju gjithashtu duhet të kontrolloni shtypjen e imët të kontratës suaj të qirasë. Disa kompani mund të mos ju lejojnë të merrni me qira një automjet për më pak se tre ditë, ose t’ju ngarkojnë një tarifë shtesë nëse nuk e ktheni automjetin në kohë.

Mosha minimale për të marrë me qira një makinë në Shqipëri

Pavarësisht nëse do të shkoni në Shqipëri për një udhëtim të shkurtër ose po planifikoni një qëndrim më të gjatë, marrja me qira e një makine mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të eksploruar vendin. Mënyra më e mirë për të gjetur një makinë të lirë me qira është të rezervoni paraprakisht.

Nëse do të vozitësh në Shqipëri, do t’ju duhet patentë shoferi e vlefshme. Do t’ju duhet gjithashtu një pasaportë dhe një leje drejtimi ndërkombëtare.

Ju do të duhet të keni një kartë krediti me fonde të mjaftueshme për të mbuluar periudhën tuaj të qirasë. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni me kompaninë tuaj të qirasë për të parë nëse ata paguajnë një tarifë shtesë për një shofer të ri. Kjo mund të variojë nga 15 deri në 40 euro në ditë.

Kur jeni duke marrë makinën tuaj me qira, sigurohuni që të inspektoni automjetin për dëmtime. Nëse ka dëme, mund të tarifohesh për të në fund të qirasë.

Vendndodhja e zyrave të makinave me qira

Për fat të mirë, në Aeroportin Ndërkombëtar të Rinasit të Tiranës ka disa zyra për makina me qira. Disa nga ofruesit më me reputacion përfshijnë Ace, Europcar dhe Holiday Autos.

Ka disa faktorë që duhen marrë parasysh kur merrni me qira një makinë në aeroportin e Tiranës. Mënyra më e mirë për të zbuluar se sa do të paguani është të kontrolloni çmimin për makinën tuaj specifike me qira. Gjithashtu, merrni parasysh nëse do t’ju duhet patentë për të drejtuar automjetin. Disa kompani kërkojnë patentë shoferi të vlefshme për të paktën një vit. Kompani të tjera madje mund të kërkojnë një patentë shoferi me tre vjet përvojë drejtimi.

Nëse jeni duke kërkuar për një marrëveshje me qira me buxhet, mos kërkoni më larg se EasyCar, 121 carhire ose Holiday Autos. Ju gjithashtu mund të merrni me qira një makinë nga Sixt.

Çmimet në aeroport

Krahasuar me vendndodhjet në qendër të qytetit, marrja me qira e një makine në aeroport kushton afërsisht 26% më shumë. Kjo është për shkak të taksave më të larta, tarifave shtesë dhe tarifave të qirasë që lidhen me marrjen me qira të një automjeti në një aeroport. Për fat të mirë, ka mënyra për të ulur koston e makinave me qira në aeroport.

Një nga mënyrat më të lehta për të ulur koston e marrjes me qira të makinës suaj është të përdorni një agjenci udhëtimesh në internet. Këta agjentë do t’ju ndihmojnë të krahasoni çmimet midis kompanive dhe vendndodhjeve të ndryshme të qirasë. Shpesh, ata do të ofrojnë gjithashtu marrëveshje paketash.

Një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të gjetur çmimet më të lira të marrjes me qira të makinave është të rezervoni paraprakisht një makinë. Kjo i ndihmon kompanitë e makinave me qira të planifikojnë kërkesën e tyre, bazuar në rezervimet e mëparshme të klientëve. Kjo i ndihmon ata të parashikojnë nevojat e klientëve të tyre dhe mund t’i lejojë ata të ofrojnë makina që janë më të kërkuara.

Trafiku lokal në Rinas

Pavarësisht nëse jeni duke fluturuar për në Rinas ose nga Rinas, do të duhet të prisni për të kapur një fluturim. Të enjten, aeroporti i Tiranës u mbyll pasi kontrollorët e trafikut ajror hynë në grevë për shkak të pagesës. Kryeministri Edi Rama shpresonte që kontrolli grek i trafikut ajror të vinte në ndihmë. Ai nuk ishte i zhgënjyer.

Aeroporti ka një gamë të gjerë transportuesish. Ka disa vendas si dhe disa djem të mëdhenj me bazë në vendet fqinje. Një pistë 2750 mx 45 m duhet të jetë e përshtatshme për rrugët me distanca të mesme dhe të gjata. Në fakt, shumica e transportuesve janë të vendosur në vendet fqinje.

Bllokimi i trafikut të aeroportit është një koshere aktiviteti. Banorët e afërt ankohen se u duhet një orë për të çuar fëmijët e tyre në shkollë. Si rezultat, ata po i bëjnë thirrje qeverisë të anulojë vendimin e saj. Ata thonë se ridrejtimi i trafikut për në Krujë do t’i shtojë kohë të konsiderueshme udhëtimit të tyre.

love goyal

I am a digital marketer, content writer, blogger and professional people-watcher. She has had a passion for writing since high school, and is deeply interested in the art of visual storytelling. She loves to express herself through her art, style and fashion. She loves to play practical jokes on her friends and family and make them laugh till their stomachs hurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *