Këshilla për marrjen me qira të një makine në Rinas, Shqipëri

Pavarësisht nëse planifikoni të vizitoni Tiranën apo Rinasin, duhet të gjeni opsionet më të mira të marrjes me qira të makina me qira përpara se të shkoni. Kjo për shkak se kostoja e marrjes me qira të një makine në Shqipëri mund të ndryshojë nga një vend në tjetrin. Këtu janë disa këshilla për t’ju ndihmuar të gjeni makinën më të lirë me qira në zonë.

Kërkesat e moshës për marrjen me qira të një makine në Shqipëri

Pavarësisht nëse jeni në Shqipëri për biznes apo kënaqësi, marrja me qira e një makine mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të lëvizur. Rrugët janë të zhvilluara mirë dhe të lehta për t’u drejtuar. Megjithatë, ka disa rregulla të drejtimit të automjetit në Shqipëri që duhet të keni parasysh.

Duhet të jeni të paktën 21 vjeç për të marrë me qira një makinë në Shqipëri. Disa kompani me qira kërkojnë një moshë minimale prej 19 vjeç, ndërsa të tjerat nuk do t’ju lejojnë të merrni me qira një makinë nëse jeni më i ri.

Përveç kërkesës për moshën, duhet të keni patentë shoferi të vlefshëm. Ju duhet të keni mbajtur patentën tuaj për të paktën një vit përpara se të merrni me qira një makinë në Shqipëri. Mund t’ju kërkohet të paguani një tarifë shtesë nëse jeni më i ri se mosha minimale.

Kostoja e marrjes me qira të një makine në Rinas

Faktorë të ndryshëm përcaktojnë koston e marrjes me qira të një makine në Rinas. Numri i ditëve që do të merrni me qira makinën, lloji i automjetit që dëshironi, agjencia e qirasë dhe vendndodhja e agjencisë me qira mund të ndikojnë në çmim. Përdorimi i një shërbimi të marrjes me qira të makinave ju lejon të krahasoni çmimet nga kompani të ndryshme për të gjetur ofertat më të mira.

Hapi i parë është të zgjidhni llojin e makinës me qira që ju nevojitet. Disa nga opsionet më të lira përfshijnë modelet Ekonomike dhe Luksoze. Çmimi për ditë ulet me kohëzgjatjen e periudhës së qirasë.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të merrni me qira një makinë manuale ose automatike. Ju mund të duhet të paguani një tarifë shtesë ditore për çdo shofer në qira. Nëse automjeti është i dëmtuar, ju do të jeni përgjegjës për riparime. Ju gjithashtu duhet të kontrolloni që të mos ketë dëmtime në xhamin e përparmë dhe në pjesën e poshtme të makinës.

Koha më e lirë për të marrë me qira një makinë në Aeroportin e Rinasit të Tiranës

Përdorimi i Hotwire për të kërkuar një makinë me qira në Aeroportin e Rinasit të Tiranës është një nga mënyrat më të mira për të gjetur një qira të lirë. Kjo faqe interneti punon me shumë nga kompanitë kryesore të marrjes me qira të makinave për t’ju ofruar zbritje ekskluzive.

Nëse jeni duke kërkuar për një makinë me qira në Tiranë, është mirë të rezervoni të paktën gjashtë ditë përpara. Çmimi do të varet nga sa njerëz do të jenë në makinë dhe nga madhësia e automjetit.

Përveç makinës me qira, duhet të siguroheni gjithashtu që të keni patentë shoferi të vlefshëm. Disa kompani kërkojnë që ju të keni një licencë për të paktën tre vjet.

Kur bëhet fjalë për pagesën, mund të përdorni karta krediti ose para. Megjithatë, kini parasysh se disa pika karburanti nuk pranojnë pagesa me kartë.

Tarifa e anulimit për zbritjet me vonesë

Përveçse duhet të paguani një tarifë kthimi me vonesë për një makinë me qira në Rinas, mund t’ju paguhet edhe një tarifë ditore shtesë për çdo ditë që ju vononi të ktheni makinën. Këto tarifa mund të shtohen shpejt, veçanërisht nëse jeni duke marrë me qira një makinë për një periudhë më të gjatë kohore. Ju mund t’i shmangni këto tarifa duke kontaktuar agjencinë tuaj të qirasë sa më shpejt të jetë e mundur. Shpesh, telefonimi përpara largimit të planifikuar do t’ju ndihmojë të shmangni detyrimin për të paguar tarifa shtesë.

Një tjetër gjë për t’u mbajtur mend është se shumica e makinave me qira të Rinasve kanë një tarifë rënieje, e cila është një tarifë për marrjen e makinës në një vend dhe kthimin e saj në një vend tjetër. Shuma e kësaj tarife ndryshon sipas vendndodhjes dhe sipas periudhës së vitit. Shuma e saktë e tarifës së uljes do të zbulohet në momentin që të bëni rezervimin tuaj.

love goyal

I am a digital marketer, content writer, blogger and professional people-watcher. She has had a passion for writing since high school, and is deeply interested in the art of visual storytelling. She loves to express herself through her art, style and fashion. She loves to play practical jokes on her friends and family and make them laugh till their stomachs hurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *